Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. február 17., hétfő

Bagel szendvics Supreme






Ki másnak is készíthettem volna ezt a gazdag szendvicset, mint saját részre! J

Amikor kisültek a bagelek, mindenkinek választottam egy-egy, a szendvicséhez, reggelijéhez illő szórással készült bagelt:




A férjem kontinentális amerikai reggelijét már bemutattam:

Amerikai kontinentális reggeli - bagellel




Magamnak a vegyes magvakkal szórt bagelt halásztam ki a kupacból. Úgy gondoltam, hogy a leggazdagabb szendvicshez, a leggazdagabb szórás dukál! J

Olívaolajon, felezett fokhagyma gerezdekkel párolt spenótot készítettem 10 dkg bébi spenótból. Addig pároltam, míg minden leve elpárolgott.

Bacont sütöttem ropogósra.


Két tojásból, formában tükörtojást sütöttem úgy, hogy a forró zsiradékkal locsolgattam a tetejét, hogy a színén is megkeményedjen a fehérje, de a sárgája folyjon. (Az utolsó fázisról már nem készült kép.)





Paradicsomot szeleteltem és előkészítettem egy nagy szelet cheddar sajtot.

A bagelt kettévágtam és az egyik felét megkentem Philadelphia sajttal. Erre halmoztam a fokhagymás spenótot. Erre következtek a paradicsom karikák, majd a sült tojás, a sajt és a bacon. Végül befedtem a tetejével.


Szenzációs szín, íz, formai összhang kerekedett belőle. Szó szerint! J





2 megjegyzés:

  1. Alexa !
    Lehet, hogy butácska a kérdés, de ennek a bagelnek az alja is lukas?? Hogy töltöd meg úgy, hogy ne préselődjön ki a cucc az alsó lukacskán ??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem butácska a kérdés, de lyukas a zsemle és mégsem folyik ki semmi! :)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails