Többféleképpen is bemutattam már a baszk rántottát (például itt, itt és itt) ugyanis a férjem egyik kedvenc késői reggelije, vagy könnyű vacsorája. Színes, könnyű, ízletes.
Le sem tagadhatnám már, hogy rajongok a spanyol konyháért, hiszen olyan színes, könnyű és ízletes. Egyértelmű, hogy a baszk konyha nem egyenlő a spanyol konyhával, de azért az átfedések számottevőek.
Minden esetre, a mindkét házi konyhában szívesen használt chorizo, piros húsú és zöldpaprika (zöld kápia vagy kaliforniai) a hagyma és a tojás, mind benne van ebben a rántottában.
Most éppen nem volt piros húsú paprikám, így egyszerűen chilit tettem bele, a férjem úgyis rajong a csípős ételekért.
Ez esetben nem cicóztam, a kolbászon kívül minden zöldséget egyszerre adtam az alapba.
Hozzávalók egy adaghoz:
1 közepes chili kimagozva, apróra vágva
3 dkg paprikás kolbász, lehetőleg chorizo (esetemben enyhén csípős csabai vastagkolbász, amit még a kolbászfesztiválról hoztunk:)
1 zöld kápia paprika (lehet kaliforniai is)
½ fej lilahagyma
3 tojás enyhén sózva, elhabarva
1 evőkanál olívaolaj
1 karéj kovászos kenyér (természetesen saját sütés) pirítva
1 zöld kápia paprika, díszítésnek, csúsztatónak
Az apróra vágott kolbászt enyhén megpirítottam, majd hozzáadtam az összevágott zöldségeket és néhány percig magas lángon pirítottam. Levettem a hőt egészen csendesre, hozzáadtam az elhabart tojást és gyakran kevergetve krémesre sütöttem a tojást.
A zöldségek még csaknem ropogjanak, a tojás pedig legyen krémes. Úgy finom. No és házi kovászos kenyérrel, zöld kápia paprika karikákkal.
Ezzel a fogással mindig le tudom venni a lábáról! ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése