Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. december 19., hétfő

Karácsonyi menüajánlat lazacra - hidegen, melegen, levesben

A magyar halakból készített ételeim bemutatása után összegyűjtöttem néhány ételt, melyet lazacból készítettem. A lazac felhasználási lehetőségei végtelenek, azért bízom abban, hogy sikerül adnom - ebben a témakörben is - néhány tippet. 
Azért szilvásváradi pisztrángból és hortobágyi pontyból készült ételeim összefoglalóját is linkeltem a bejegyzésben, hogy megkönnyítsem a választást a karácsonyi menü halételek kategóriájában. 


Még egy igazán ünnepélyes halétellel jelentkezem hamarosan, nem titkolózok, ez az étel az ünnepi menü fénypontja, a halászlé lesz. 


Személyre szabott vacsoracsomagok: fűszeres csirkemell és lazac színes zöldségekkel papírhüvelyben (en papillote) sütve
Cajun csirkemell és lazac vajas-chilis sült kukoricával és paprika-hagyma nyárssal
Sáfrányos angol zeller-burgonya krémleves rozmaringos olívaolajban párolt lazaccalHirtelen sült, fűszeres norvég lazac papírhüvelyben (en papillote) készült zöldségágyon
Északi-tengeri füstölt lazacos és füstölt sprotnis szendvicsek friss tormás-snidlinges mascarpone krémmel valamint rusztikus tonhalkrém friss zöldségekkel
Ízletes füstölt haltatár, szilvásváradi kályhában sült pisztrángból és Északi-tengeri lazacbólA Nem vagyok mesterszakács receptválogatás sorozat fejezeteit itt gyűjtöm. 


Érdemes bepillantani kapcsolódó bejegyzéseimbe:


Elegáns karácsonyi előételfogások füstölt pisztrángból és lazacból


Karácsonyi menüajánlat irdalt pontyfilére. Néhány szó a beszerzéséről ...

1 megjegyzés:

  1. A lazac a kedvenc halam. Megint egy nagyon kellemes menüajánlatot állítottál össze. Szerintem meg kellene változtatnod a blogod címét. A nem vagyok mesterszakács nem fedi a valóságot. Vagy csak szerénykedsz?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails