A fiúk már korán reggel elmentek focibajnokságra, a lányommal kettesben maradtunk. Ezzel a rendkívül mutatós és ízletes reggelivel leptem meg.
Nem olyan régen készítettem töltött zsömléket így hétvégén az egész családnak, azok a zsömlék is nagy sikert arattak mind az oldalon, mind itthon. Szerintem érdemes ide is bepillantani.
Most sem volt ez másként, igazán jól eltaláltam – a sütési idő kivételével – mind az összetevőket, mind a formát, mind magát az ötletet. Abban az egyben „csúsztam meg”, hogy egy kicsit folyósabbra szerettem volna hagyni a tojások sárgáját, no de majd legközelebb.
Elég sokan vannak úgyis, akik jobban kedvelik a tojást keményebb állapotában, és bevallom, hogy így is rettentően finom volt. Minden esetre a receptben megadom az időt a különböző állagok elérésére, a lágy, közepesen lágy és erre a krémesen kemény végeredményre is.
Hozzávalók 2 fő részére:
2 császárzsömle
2 tojás
6 dkg vegyes sajt (most edami és füstölt sajt)
4 dkg vaj
2 vékony szelet bacon
só, frissen őrölt bors
Látszólag nem tűnik soknak1 töltött zsömle egy főre, de igen laktató, úgyhogy meggondolandó az adagot megduplázni.
A zsömléket egészen a tetejénél megskalpoltam, egy kicsit kivájtam a közepüket és a vaj felével kikentem. A sajt kétharmadát a kivajazott üregbe töltöttem és ráütöttem a tojásokat, sóztam, borsoztam.
A vaj másik felét megolvasztottam, meglocsoltam vele a nyers tojásokat. A zsömle kalapjára sajtot halmoztam és befedtem a bacon csíkkal. A kalappal a töltött zsömlét befedtem.
Porcelán salátástálba tettem külön-külön a megtöltött zsömléket.
Vízfürdőt készítettem elő, és előmelegítettem a sütővel együtt
Lágy tojás töltelékhez hozzávetőlegesen 20, közepesen lágyhoz 25, krémesen kemény végeredményhez 30 percig szükséges sütni.
Fantasztikus az íz összhatás, a látvány és az illat nyálcsorgatóan kellemes. Nagyszerű vasárnapi reggeli, és nem túl macerás.
Egészen biztosan hamarosan újra terítékre kerül, karácsonykor egészen biztosan!
Folyik a nyálam!!
VálaszTörlésAnazar, már mindkettőnknek :D
VálaszTörlés