Ezzel a technikával számtalan ételt mutattam már be. Lazacot, csirkét és zöldségköretet is az egyik legízletesebb, legmutatósabb és legegészségesebb formában készíthetünk el, "en papillote".
Érdemes körülnézni nálam, az így készült ételeim körében.
Nem szerettem volna kihagyni irdalt pontyfiléből sem ezt a megoldást, hiszen az a célom, hogy láttassam, hogy mennyire sokszínű a ponty felhasználási lehetősége is.
Recept 4 főre
Hal: 60 dkg konyhakész hortobágyi pontyfilé 4 egyforma darabra vágva
2 ek olívaolaj
só, színes bors
Zöldségágy: 8-8 db apró, tavaszi, zsenge répa és fehérrépa (az év más szakában bébi répa és fehérrépa) kettévágva, 8 cukorborsó, 8 zöld spárga rügy, 2 ág zsenge kakukkfű, 2 ek apróra vágott snidling, durvaszemű tengeri só, bors, kevés olvasztott vaj
Sütőpapírból szív alakú formát vágunk ki. Egyik felének a közepét megkenjük olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal. Erre készítjük össze a zöldségágyat arányosan felhasználva a rendelkezésre álló zöldségeket. Meghintjük snidlinggel, durva tengeri sóval, borssal, egy ág kakukkfüvet helyezünk a tetejére.
A hal darabokat sózzuk, borsozzuk. A teflonserpenyőt felforrósítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a bőrös részével lefelé, magas fokozaton sütjük a halat 2 percig. Ez után az előkészített zöldségágyra fektetjük és egy kakukkfű ágat helyezünk rá. A papírszív másik felét ráhajtjuk, a nyitott széleit behajtogatjuk, hogy lezárjuk, mint egy borítékot.
Tipp: Bármilyen szezonális zöldséggel elkészíthető. A felhasználásra kerülő zöldségeket elkészülési idejüknek megfelelő nagyságúra érdemes vágni a tökéletes végeredmény érdekében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése