Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. december 31., szombat

Szilveszteri előkészületek, új évi jókívánságok, kívánságok. Boldog Új Évet Kívánok!
Igyekeztem az elmúlt időszakban még aktívabb lenni, az elmúlt másfél évben bemutatott több száz – körülbelül 600 – receptemből néhányat összeválogatni az ünnepi időszakra.

Álmodni sem mertem volna arról, hogy ekkora népszerűségnek örvendhetnek majd ezek a receptek. Úgyhogy nem volt hiábavaló a kezdeményezésem.

Igaz, néhány előre betervezett fejezet már nem került szerkesztésre, hiszen a karácsony kizárólag a családom körében és nem munkával telt, illetve a téli szünetben is csak korán reggel és késő este engedtem a munka csábításának, bármennyire is szenvedélyem és lételemem ez. Minden időmet a gyermekeimmel töltöttem, de szerencsére többnyire mind így vagyunk ezzel.

Úgyhogy más nem maradt hátra erre az évre, mint a szilveszteri előkészületek,a  jókívánságok és kívánságok megfogalmazása.

Ahogyan a karácsonyi menüt is egyszerűre terveztem – halászlé, egyben libasült és libamáj, sült alma, párolt lilakáposzta, ludaskása, libazsíros francia krumplipüré – úgy az új évi menüt sem bonyolítom túl.
Lencseleves készül, ami a család elsőszámú kedvence nem csak új évkor, de a teljes téli időszakban. A szokásos módon készül, ahogyan itt leírtam.
Most füstölt sertésnyelv és füstölt sertésfej főzőlevéből. A füstölteken kívül pirított mangalica kolbász kerül még betétként a lencselevesbe.

A füstölt alaplé egy részébe még tarka salátababot is főzök, hiszen lilahagymás babsalátát is készítek. Ezt a babsalátát is bemutattam már, itt.

Két szépséges malaccsülköt sütök meg pékné módra, ehhez kínálom pluszban a babsalátát.
Valahogyan így fogom elkészíteni:

Hétköznapi disznóságok: malaccsülök pékné módra almás-tejszínes tormamártássalKészítek klasszikus hidegtálat, mivel az összes környékbeli hentest kifosztották dagadóból, és nekem már nem jutott, így egyszerű sonkatekercs lesz a házi franciasaláta mellé. Természetesen a kihűlt füstölt nyelvből is szeletelek mellé.

A szilvesztert nem itthon, vagy házibuliban, hanem a nem régen megújult Régi vigadóban töltjük a családdal és barátainkkal. 

A legfontosabb, amit az új évi ebéd és vacsoraasztal körül szeretnék, a békesség és a boldogság. Azt hiszem ez majdhogynem mindannyiónkra ráfér.
Úgyhogy én békességet, boldogságot, egészséget és nem kevésbé az új évi kívánságok beteljesülését kívánom mindenkinek az Új Évre!

Fogok kívánni én is éjfélkor, elsősorban mindazt, amit mindenki másnak is kívánok.
Nekem lesz meg egy sarkalatos kívánságom, valami, amire már nagyon régen készülök, és nagyon régen vágyom. Amikor el kezdtem írni a blogot, így írtam róla. Bízom abban, hogy ennek valóváltásával nem pusztán a magam, hanem sokak örömére és hasznára is teszek majd!

Boldog Új Évet kívánok! 
6 megjegyzés:

 1. Boldog új esztendőt kívánok :-)

  Váljon valóra az álmod, és mosolyogjanak azok a könyvek :-)

  VálaszTörlés
 2. Boldog Új Évet kívánok sok szeretettel!

  VálaszTörlés
 3. Csodásak voltak a válogatásaid. BUÉK!

  VálaszTörlés
 4. Boldog Új Évet Kívánok én is Neked..

  VálaszTörlés
 5. Félkövér (írásjel - angolul)+ japán táblás játék ottani írásirány szerint;

  You tükörből;

  Leszállított É hang + 10 (angolul) + 2 (franciául) + tárgyrag :-)))

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails