Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 5., csütörtök

Gigantikus Kentucky csirkés szendvics házi szendvicskenyérben









Még jóval ünnep előtt készült ez a színes és tartalmas vacsora. Több csirkés ételt is készítettem, hiszen tudtam, következnek az ünnepi disznóságok, no és fő a változatosság.

Régen készítettem már ezt a szendvicskenyeret, melyet magam tökéletesítettem, kísérleteztem ki. A cél a Subway szendvicskenyér rekonstruálása volt, előszeretettel háziasítom azokat az ételféleségeket, melyet a gyermekeim vonzónak találnak a gyorséttermekben. 
Nagyon drágák, valamint ki tudja, hogy miből, hogyan készülnek. Ha én készítem nincs aggályom, hiszen én magam is kedvelem a szendvicseket, alkalom adtán jól elfér a családi menüben. A rántott csirkemell nem elsőszámú kedvencem, viszont a legutóbb kikísérletezett Kentucky fűszerkeverékemmel fűszerezve és házi morzsában sütve nincs gondom vele, egyszer-kétszer egy évben.
Egy apró hiba csúszott a számításaimba, mégpedig az, hogy elfelejtettem, hogy legutóbb elhasználtam az összes kukoricapelyhet, így majdnem klasszikus házi panírban készültek el végül a csirkemell steakek. Egy kis tökmagom volt kéznél, abból vágtam durvára és azt vegyítettem pluszban a morzsába.

A mézes-mustáros szószom rendkívüli népszerűségnek örvend itthon, a frissen szelt zöldségek mellé ez került a szendvicsekbe. Tulajdonképpen ez a gigantikus Kentucky csirkés szendvicseim története.


Hozzávalók 4 szendvicshez:

Fél adag, azaz 4 db szendvicskenyér mely egy az egyben korábbi receptem szerint készült. Egyébként 8 szendvicskenyérre szól a recept, most a felét parmezánnal és oregánóval, a másik felét füstölt sajttal és bacon morzsával szórtam meg sütés előtt. 













4 db, egyenként 12-15 dkg-os csirkemell steakformára igazítva, nyújtófával meglapítva
2 evőkanál saját receptem szerinti kentucky fűszerkeverék
enyhén sós, felvert tojás, liszt, házi morzsa a bundázáshoz






A mézes-mustáros szószt most friss, házi majonézből készítettem, 2 dl majonézhez 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál magyar mustárt adtam, valamint elkevertem 2 evőkanál tejföllel. 






Vékonyra szelt friss zöldségek, nálam most paradicsom, lilahagyma, valamint jégsaláta levelek kerültek még a szendvicsekbe. Mindenkinek én szoktam összeállítani.








Emberes szendvicsek kerültek a vacsoraasztalra, de nem fogott ki rajtunk. Friss volt, ízletes, mi pedig éhesek. Amikor a vékonyka, válogatós kisfiamat látom egy ilyen szendvicset betömni, és tudom, hogy a legjobb alapanyagokból én magam készítettem neki, akkor öröm és elégedettség fog el.

3 megjegyzés:

  1. Te nagyon ügyes vagy! Gusztusosak az egyedi szendvicseid!
    De nem kicsi a szátok ekkora szendvicshez?

    VálaszTörlés
  2. :))

    Ebben a szendvicsben ez a "pláne"!:)
    Megküzdöttünk vele ...:))

    VálaszTörlés
  3. Hogy lehet megformázni szépen a feldarabolt tésztát? Nekem nem sikerült, csak újragyúrva a kicsiket:(

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails