Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 15., vasárnap

Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: egyszerű, de nagyszerű ételek karajból, tarjából, csülökből, és más disznóságokból

Serfőző kedvence - kapros juhtúróval töltött karaj és más finomságok házi morzsás bundában







Bőrös sertés vagy malackaraj mandarinos- fűszeres olívaolaj pácban, cserépben sütve








Színes húsnyársak télidőben is: fűszeres tarja falatok fahéjas szilvával és más finomságokkal








Frissen sült karaj színes zöldségekkel, sajttal, vajas-petrezselymes krumpliágyon, cserépben sütve








Szaftos és ropogós: disznótoros – hurka, kolbász - cserépben sütve








Cigánypecsenye héjas krumplival és kétféle hagymával cserépben sütve








Malaccsülök pékné módra - cserépben sütve - almás-tejszínes tormamártással






A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

4 megjegyzés:

  1. nagyon nagyon gyönyörűek a képek és jók a kaját,ahogy az előzőek is!!!!!

    VálaszTörlés
  2. olyat hogy cigánypecsenye nem szabadna leírni, mert az többszázéves elnyomásunkra utal!!!
    offenzívnek találom, kérem hogy változtassa meg romapecsenyére!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://romane-than.mindenkilapja.hu/

      Törlés
    2. Köszönöm a linket ! A történelmi kitekintés (még nem értem a végére :-) különösen érdekes.
      Egyébként meg Shakespeare-rel értek egyet :-)
      "A rózsa épp' oly illatos marad akármi néven..."

      Törlés

Related Posts with Thumbnails