Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

A Nem vagyok mesterszakács weboldalakon (nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu, nemvagyokmesterszakacs.hu) található valamennyi információ (képanyagok, bejegyzések, receptek, leírások) valamint az oldal grafikai szerkezete kizárólagos tulajdonomat képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999 évi LXXVI törvény szerint teljeskörű szerzői jogvédelem alá esnek. Ezek felhasználása, feldolgozása, terjesztése, tárolása a jogtulajdonos kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül a szerzői jogok megsértését jelenti és jogkövetkezményeket von maga után.

A nem saját tartalom tekintetében forrásmegjelöléssel élek.

2012. január 16., hétfő

Farsangi menüajánlat: egyszerű, de nagyszerű fánkok

Farsangi - szalagos - fánkGyors, sütőporos amerikai fánk - donutGyors, habkönnyű desszert: túrófánk
Mandulás képviselőfánkocskák csokoládés créme pátissiére-vel és egész szamócával töltve
Tejcsokoládés profiterol egyszerűen, de különlegesenA Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

3 megjegyzés:

 1. A képviselőfánk volt a kedvenc tésztám, azaz magyarul: süteményem. AZ epres kombináció gondolatától pedig nagyokat nyelek. (Lehet, hogy tévedek, de a szamóca icike-picike és vadon nő a hegyekben. Vagy Stockholmban a külvárosi buszmegállók árnyékában.)
  :-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hobbiszakács: Nálunk a profiterol változat tarol, ezért nem készítek hagyományos töltelékkel képviselőfánkot. Csokis a család! :)

   Én úgy tudom, hogy az eper, az fán terem. A nagyszüleim még szamócának hívták, a kis bokrokon a földön termő - földiepret - ahogyan szerintem illik, de mára valahogyan simán eper lett belőle. Van erdei - vad - szamóca, az valami isteni finom, apró és édes. A szüleim háza körük - Kőszegen, amikor sétálni megyünk, akkor belakmározunk belőle.
   Szóval, én így ismerem a szamóca és az eper történetét ... :)

   Törlés
 2. Szépek és kívánatosak a fánkjaid! És még szívecskére is volt gondod!

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails