Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 19., csütörtök

Egy vacsora, 8 megoldás: töltött és rántott csirke, sajt és zöldségvariációk















A bundázott ételek mindig aktuálisak, a variációk száma végtelen, a lehetőségek száma korlátlan. Ez csak egy hétköznapi vacsora volt nálunk, ha nekiállok panírozni, akkor ritkán kerül egyféle bundás étel az asztalra.

Igyekszem az alapanyagokat is változatosan összeállítani és van, hogy a bundát is dúsítom ezzel-azzal. Bemutattam már borzas bundát, parmezános párizsi bundát, corn flakes és tortilla chips bundát, magvas és sajtos panírvariációkat.
Szoktam zsemlemorzsával, kiflimorzsával és kenyérmorzsával is panírozni, amit mindig frissen őrlök.
Gyakran csomagolom panírba a sertéskarajt, a borjúbordát, a csirkemellet, csirkemájat és borjúmájat, zöldségeket, sajt falatokat, hal falatokat, és van, hogy vegyesen rántok mindenfélét egy ebédre vagy vacsorára.

Most háromféle zöldséget, háromféle variációban töltött csirkemellet, csirkecomb filét, valamint sajtot bundáztam. Kétféle körettel és házi cseresznyelekvárral kínáltam fel a rántott finomságokat.
Frissen őrölt, átszitált, finom kiflimorzsát használtam, egyes alapanyagokhoz pedig megszaporítottam a morzsát durvára vágott dióbéllel.

Már bemutattam jelen vacsoránk több elemét korábban, hiszen egyetlen bejegyzésben képtelenség lett volna összesíteni. Már azzal az aprólékossággal, ahogyan én mutatom be az ételeimet.

Két elemet nem mutattam még be ebből a vacsorából, az egyik a diós morzsában sült camembert. Az egyik töltelékbe is került ebből a nagyszerű, hortobágyi sajtmester által készített kézműves camembertből. 
Apró háromszögekre vágtam a sajtot és így paníroztam liszt, tojás, dióval dúsított morzsa sorrendben. A férjem és a lányom is nagy camembert rajongók, azt ugyebár tudjuk, hogy nekem minden jól elkészített étel kedvencem.

A másik a filézett, rántott csirkecomb. A csirkecombot lebőröztem, kicsontoztam, sóztam, borsoztam, és klasszikus bundát kaptak. Ez a fogás a kisfiam elsőszámú kedvence. Paníroztam neki eleget, mert ami a fogára való, abból már emberes adagok tűnnek el benne. 



















Mindenkinek nagy kedvencei a bundázott zöldségek, most pagoda karfiolt, barna csiperkét és brokkolit rántottam, diós morzsával.


Köretként francia krumplipürét, a tökéletes burgonya chipsemet és rusztikus házi cseresznye lekvárt kínáltam. 

Azt nem mondom, hogy annyi idő volt elkészíteni a vacsorát, mint egy olaszos tésztaételt, de időnként nagyon szívesen számom rá magamat egy ilyen nagyszabású rántott finomságokkal teli vacsorára, mindannyiunk megelégedésére és örömére. 

2 megjegyzés:

  1. Ha ki van rántva, tök mindegy, hogy mi: IMÁDOM! A képeid pedig eszméletlen étvágy gerjesztőek!!! :o) Főleg így diéta idején...:o(

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, hmm...

    Kirántott Colt à la Roy Rogers ? :-)

    http://www.halloffamememorabilia.com/images/products/p-481460-roy-rogers-autographed-hand-signed-8x10-photo-hc-1fditzwwmk.jpg

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails