Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 4., szombat

12 legjobb svájci gyökérkenyér (Pain Paillasse)


2011-ben kezdtem el behatóan foglalkozni a svájci gyökérkenyérrel (Pain Paillasse), azóta számtalan technológiát kifejlesztettem, és mondhatom, hogy mind megéri a próbát.
Attól függ, hogy kinek mennyi ideje áll rá rendelkezésre, illetve, hogy van-e készenlétben aktív kovásza, vagy csak élesztője a hűtőben.
Mind az élesztős, mind az aktív kovásszal készült gyökérkenyerek nagyszerűek, a dagasztás nélküliek tömörebbek, a dagasztottak rusztikusak, még is légiesen puha belezetűek, úgyhogy csak tessék választani!
A dúsításra, ízesítésre csak a fantázia szabhat határt, nálunk az első számú kedvenc a magvakkal szórt és az aszalt paradicsommal dúsított.
Nálam a befutó pedig a természetes, aktív kovásszal, dagasztással készült verzió! Az mindent visz! :)




Aszalt paradicsomos gyökérkenyér (Pain Paillasse) természetes kovásszal











Sült hagymás gyökérkenyér – pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül







Diós gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül







Pain paillasse - svájci gyökérkenyér napon szárított paradicsommal. Gyökérkenyér formázása lépésről lépésre!






Magvakkal szórt gyökérkenyerek (pain paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.






Diós-napraforgómézes kovászos kenyér –szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.






Félbarna pain paillasse: rozsos-tönkölyös svájci gyökérkenyér dagasztás nélkül






Pain paillasse - fűszeres sült sütőtökös, kovászos svájci gyökérkenyér






Pain paillasse- olívabogyós és zöldfűszeres kovászos gyökérkenyér





Pain paillasse- svájci gyökérkenyér dagasztás nélkül, természetes kovásszal






Pain paillasse - kovászos svájci gyökérkenyér friss bazsalikomos szárított paradicsommal


4 megjegyzés:

  1. Nálad jobban senki nem ismeri a svájci gyökérkenyér csínját-bínját! :)

    VálaszTörlés
  2. Ehhez képest én is csak próbálkozom, még a mai napig is...Pedig a Bodzás-vendégek is ezt a típusú kenyeret kapják reggelire...

    VálaszTörlés
  3. Hmmmm erre csak azt tudom írni hogy pazar a felhozatal! :)

    VálaszTörlés
  4. Hola desde VIGO España ....muy interesante este post con panes variados ,saludos MARIMI

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails