Amilyen fejedelmi étek, annyira egyszerű az elkészítése.
Mostanában többször is készült nálunk flekken ugyanezzel az
egyszerű, mustáros páccal. Sütöttem a szabadban roston, gázon serpenyőben
valamint sütőben is, minden sütési módon nagyszerűen szaftos és puha maradt a
tarja. Most magyaros fűszervajat készítettem hozzá és fokhagymás joghurtöntetet.
Újabban ez a jól bevált fokhagymás joghurtöntet kíséri
nálunk a fűszeres sülteket (fajitas, tandoori csirke, taco, flekken, gyros) és
a salátákat. Egyszerű, nagyszerű.
A flekkenpác lelke a French’s smooth & spicy mustár.
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mustárral pácolunk. Jómagam erre és a
dijoni mustárra esküszöm.
Az ujjnyi vastag, enyhén klopfolt hússzeleteket alaposan
átkentem olajjal elkevert mustárral, majd frissen durvára őrölt 5 bors
keverékkel és köménnyel megszórtam és lefedve betettem a hűtőbe egy éjszakára.
Sütés előtt hagytam, hogy a hús szobahőmérsékletűre melegedjen, majd megszórtam
őrölt maldon sóval. Jelen esetben forró, vastag aljú serpenyőben mindkét
oldalán kb. 5-5 perc alatt készre sütöttem.
Fél centi vastagra szelt fűszervajjal, hagymás
steakburgonyával és joghurtöntettel tálaltam.
Hagymás
steakburgonya
Hagymás
steakburgonya
Magyaros fűszervaj
10 dkg puha vaj
1 teáskanál fűszerpaprika
2-3 gerezd fokhagyma átnyomva
Néhány tekerés frissen őrölt bors
A vajjal elkevertem a fűszereket majd folpackban hengert
formázva belőle betettem a fagyasztóba. Fogyasztás előt t2 órával áttettem a
hűtőbe, hogy szépen lehessen szeletelni.
Fokhagymás
joghurtöntet
3 dl görög joghurt (vagy
házi tejföl)
2 gerezd átnyomott fokhagyma
Maldon só
3 dkg olvasztott vaj (vagy 1
evőkanál olívaolaj)