Ritkán jut eszembe, hogy készítsek, pedig igazán nagyon
finom, csak egy kicsit sokat kell pepecselni egy kis adagért is. Mindig maradék
sült, vagy főtt húsból készítem, illetve túl sokat egyébként sem készítenék,
mert frissen igazán finom. Az a biztos, ha azonnal elfogy. J
Most ez egy igazán „előkelő” hússaláta, hiszen a hétvégi
gyöngytyúklevesben főtt mellet pirítottam meg hozzá, illetve tyúktojás helyett
fürjtojás került bele, mert éppen volt kéznél.
A gyöngytyúklevesről is hamarosan beszámolok! J
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 egész levesben főtt gyöngytyúkmell lebőrözve, sózva,
borsozva, felpirítva, kockára vágva
6 db szilva nagyságú sárga krumpli vagy 3 db közepes héjában
főzve, megpucolva, kockára vágva
10 db fürjtojás keményre főzve, megpucolva, kettévágva
½ piros kápia paprika kockára vágva
2 nagy csemegeuborka kockára vágva
1 zöld alma kockára vágva
2 zöldhagyma karikára vágva
1 adag házi tartármártás
A hozzávalókat elkevertem majd leöntöttem a tartárral és
óvatosan összekevertem. 1 óra hűtőbe tettem fogyasztás előtt.
Gyorsan elfogyott! J