Úgy látom mindenkinek nagyon tetszett a Route 66 csirkés quesadilla. Nem csodálom, mert elképesztően finom és nem bonyolult az elkészítése sem.
Én úgy szoktam csinálni, hogy időt és utánajárást spóroljak
magamnak, hogy néhány napra előre tervezek. Dupla adag tortilla lepényt sütök és azt többféle étel mellé is kínálom: fajitahoz, gombaleveshez,
Kentucky csirketekercshez. Vagy uborkasalátából, ami jól passzol a paprikás
csirkéhez és a rántott szelethez is, vagy fokhagymás joghurt szószból, ami a
flekkenhez, a fajitahoz, salátaöntetnek és például ehhez a quesadillához is jól
passzol.
Ez a quesadilla a férjem kedvenc feltét kombinációjával
készült. Mindig mindenkinek személyre szabottan igyekszem kedvezni, hogy
pótolhatatlanná tegyem magamat! J
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 evőkanál fajita fűszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval,
2 evőkanál olajjal és 1 evőkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell
pácolásához
½ fej jégsaláta csíkra vágva
1-1
piros és zöld kápia vagy kaliforniai paprika
apró kockára vágva
1 kis fej édes hagyma apró kockára vágva
20 dkg vörös cheddar sajt
1 adag fokhagymás joghurtszósz
A legfőbb hozzávaló új
kotaktgrillem, hiszen ebben sütöttem ropogósra a quesadillat.
Az egyik lepényt lefektettem, erre
következett a csirkemell, a saláta, a paprika és hagyma kockák, cheddar sajt
majd befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig sütöttem, amíg a
tortilla ropogós lett, a sajt pedig megolvadt.
1 perc múlva négyfelé vágtam és a fokhagymás joghurtszósszal feltálaltam.