Bundáskenyeret gyakran sütök, amikor marad egy kis tojás a panírozásból. Tejjel megszaporítom, fokhagymával ízesítem és így bundázok egy-két kettészelt kiflit, vagy szelet kenyeret. Pusztán, hogy bundáskenyeret készítsek, ritkán fordul elő.
Ez a ritka alkalmak egyike volt, a sertésragu leves túl hamar elfogyott, de újabban nem nagyon tartok itthon „hűtős kajákat”, mint virsli, sonka, és e félék, viszont jó kis tanyasi tojás az mindig van itthon, így a bundáskenyérre esett a választásom a vacsorához.
Eszembe jutott, hogy korábban tejföllel is szaporítottam, krémesítettem a tojást, és nagyon finom lett.
Nálunk a zúzott fokhagyma mindig kerül a bundáskenyérbe. Volt még pár szelet magvas barna kenyér a kenyértartóban, így ezt is jól tudtam hasznosítani a bundáskenyér vacsorához.
Nem volt száraz a kenyér, mi friss kenyérből szeretjük.
.
Nagyon nem szeretném domborítani a technológiát, 8 szelet kenyér, 8 tojás, 2 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma került felhasználásra.
Anyósom, két, háromnaponta hoz friss paprikaféléket és paradicsomot a kertjükből, így garantáltan bio zöldségek kíséretében kínáltam fel az egyébként nem valami diétás vacsorát.
Gyorsan elkészült, finom, hasznos, és pont eléggé retro volt.
Eddig mindenki elcsodálkozott azon, hogy én fokhagymát is teszek a bundáskenyérbe.
Vajon másoknak is van „családi” bundáskenyér receptje?
Ez a ritka alkalmak egyike volt, a sertésragu leves túl hamar elfogyott, de újabban nem nagyon tartok itthon „hűtős kajákat”, mint virsli, sonka, és e félék, viszont jó kis tanyasi tojás az mindig van itthon, így a bundáskenyérre esett a választásom a vacsorához.
Eszembe jutott, hogy korábban tejföllel is szaporítottam, krémesítettem a tojást, és nagyon finom lett.
Nálunk a zúzott fokhagyma mindig kerül a bundáskenyérbe. Volt még pár szelet magvas barna kenyér a kenyértartóban, így ezt is jól tudtam hasznosítani a bundáskenyér vacsorához.
Nem volt száraz a kenyér, mi friss kenyérből szeretjük.
.
Nagyon nem szeretném domborítani a technológiát, 8 szelet kenyér, 8 tojás, 2 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma került felhasználásra.
Anyósom, két, háromnaponta hoz friss paprikaféléket és paradicsomot a kertjükből, így garantáltan bio zöldségek kíséretében kínáltam fel az egyébként nem valami diétás vacsorát.
Gyorsan elkészült, finom, hasznos, és pont eléggé retro volt.
Eddig mindenki elcsodálkozott azon, hogy én fokhagymát is teszek a bundáskenyérbe.
Vajon másoknak is van „családi” bundáskenyér receptje?