A csütörtöki menü, a svéd sárgaborsó leves feltétéből, a füstölt tarjából maradt egy csinos kis darabka. A leves maradékából sárgaborsópüré készült sajtos, baconos sült virslivel, így ehhez nem használtam fel a maradék tarját.
Sohasem bánom az efféle maradékokat, mindig kitalálok valami különlegesen finom, főleg szendvicsfélét a hasznosítására.
Van, hogy hajnalig is dolgozom, ilyenkor gyakran megéhezem, és nem vagyok rest valami igazán finomat összedobni éhségem csillapítására. Szeretek éjszaka enni, nem igazán veszem észre magamon, hogy negatívan befolyásolná a külalakomat. Biztosan azért, mert fittyet sem hányok rá.
Ez esetben, amikor kinyitottam a hűtőt, egyből a maradék füstölt tarja darabkán akadt meg a szemem. Azonnal a juhtúró jutott az eszembe, de sajnos az nem volt itthon. Tovább nézelődtem, és megláttam, hogy a csőben sült zöldségekből megmaradt kis darabka kecskesajt is ott árválkodik. Nem volt túl sok, így egy kis tejfölt is elővettem.
Egy nagy karéj kovászos kenyeret megpirítottam, mangalica zsíron pedig az összevágott tarját. A lágy kecskesajtot elkevertem két evőkanál tejföllel, nem sóztam, hiszen a kecskesajt is ízes, a tarja pedig sós.
A pirított tarját eloszlattam a kenyéren, nyomokban rákanalaztam a tejfölös kecskesajtot, egy kis frissen őrölt borssal megszórtam, és addig sütöttem grillen, amíg a kecskesajt enyhén megpirult.
Sohasem bánom az efféle maradékokat, mindig kitalálok valami különlegesen finom, főleg szendvicsfélét a hasznosítására.
Van, hogy hajnalig is dolgozom, ilyenkor gyakran megéhezem, és nem vagyok rest valami igazán finomat összedobni éhségem csillapítására. Szeretek éjszaka enni, nem igazán veszem észre magamon, hogy negatívan befolyásolná a külalakomat. Biztosan azért, mert fittyet sem hányok rá.
Ez esetben, amikor kinyitottam a hűtőt, egyből a maradék füstölt tarja darabkán akadt meg a szemem. Azonnal a juhtúró jutott az eszembe, de sajnos az nem volt itthon. Tovább nézelődtem, és megláttam, hogy a csőben sült zöldségekből megmaradt kis darabka kecskesajt is ott árválkodik. Nem volt túl sok, így egy kis tejfölt is elővettem.
Egy nagy karéj kovászos kenyeret megpirítottam, mangalica zsíron pedig az összevágott tarját. A lágy kecskesajtot elkevertem két evőkanál tejföllel, nem sóztam, hiszen a kecskesajt is ízes, a tarja pedig sós.
A pirított tarját eloszlattam a kenyéren, nyomokban rákanalaztam a tejfölös kecskesajtot, egy kis frissen őrölt borssal megszórtam, és addig sütöttem grillen, amíg a kecskesajt enyhén megpirult.