Süldőcsászár tekercsből is gyakran készítek szendvicset másnap, mindig annyit készítek belőle, hogy garantáltan maradjon hideg sült is.
A bőrős császárhús is jól vizsgázott hidegen, a bőre nem lett gumi, hanem maradt ízletes, omlós.
Először kovászos kenyérre akartam egy szendvicset tervezni, de amikor megláttam a kenyértartóban az előző napi, szárított paradicsomos toszkán kenyeret, azonnal ez „ragadt a kezemhez”.
Először kovászos kenyérre akartam egy szendvicset tervezni, de amikor megláttam a kenyértartóban az előző napi, szárított paradicsomos toszkán kenyeret, azonnal ez „ragadt a kezemhez”.
Quick programon átpirítottam, ami éppen csak ropogóssá teszi a péksüteményeket, olyan lesz, mintha most sült volna ki.
Annyi salátát tuszkoltam bele, amennyit csak tudtam, mire belegyömöszöltem a piros kápiát, és a fehérhagymát, már aggódtam, hogy a féloldalnyi császárhús nem fog beleférni.
De bizony, belefért!
De bizony, belefért!
Magamnak készítettem ezt a szendvicset, amikor a férjem meglátta, kitört belőle a nevetés, azt mondta, hogy látom, éhes vagy!
Egész estét betöltő szendvicset sikerült összedobnom a hideg császársültből, valahogyan, amikor ilyen jól néz ki az étel, nem bírom abbahagyni az evését.
Így nem is fogott ki rajtam:-)
Jesszusom, Nevamesz!
VálaszTörlésKomolyan mondom, fogalmam sincs, mitől vagyok én túlsúlyos, amikor Ti esztek ilyet és ennyit!?
Nagyon guszta, nagyon tartalmas, nagyon tápláló. :)
Bea
VálaszTörlés"Csak" egy fél toszkán kenyér volt, sok zöldség és egy kis hideg sült....:-))))
Két bejegyzésírás között éppen leszaladt...:-)
Egyébként a táplálék feldolgozása alkat és emésztőrendszer kérdése elsősorban, ezen nehéz változtatni, másrészt, a lelkivilág is hat a felszívódásra, kinek felfelé, kinek lefelé....
Egyébként én nem láttalak egyetlen képen sem túlsúlyosnak, nem lehet, hogy félig-meddig bebeszéled magadnak.....ez sem használ, tudod!
Nevamesz, talán nem jó fényképeket nézegettél. Persze ami a mostani csodálatos, tökéletes (ami a gömb, tudjuk jól) alakomat megmutatná, azt érthetően sehova sem teszem föl.
VálaszTörlésAz én lelkivilágom egyféleképpen hat, még ha elég hullámzó is: felfelé szívódik nálam minden :)
Nem töltök annyi időt a konyhában, mint Te, megfőzök úgy, hogy mindenki örüljön neki, amibe ugye én is beletartozom :) Próbáltuk már azt is, hogy nem eszem a többiekkel, de ez erősen antiszociális viselkedés, erről már letettem, főleg, mióta ketten vagyunk.
Próbáltam megreformálni az életmódunkat, nagyon kevés sikerrel. Egyelőre azt értem el, hogy jobbára szárnyas-ételeket eszünk, pontosabban több a baromfi :D
Az evés öröm, tudom, azért vagyok szomorú.
VálaszTörlés:-)
Pedig a lenyugvó nap utolsó sugaraiban sütkérező :-)szendvicsek nagyon jóóóól néznek ki!
ex-Hobbiszakács:
VálaszTörlésLassan kezd úgy tűnni,mintha én mindig csak disznólkodnék:-) pedig nem. Ha rátérek a szelektív étkezésre, akkor egy ilyen szendvicset meg sem bírnék enni....de még csak ránézni sem.
A végletek embere vagyok, ami egy gasztro blogon nem ártalmas:-) nagyszerű, kímélő ételek is vannak a tarsolyomban, csak most kicsit elidőztem a hedonista énemnél:-D
Bea:
VálaszTörlésKi kell próbálnod a szelektív étkezési módszert,szerintem az jó lenne Neked. Nagyszerűen beépíthető a hétköznapokba, és, ha okosan csinálod, akkor nem jár lemondással.
Ma elég sokat agyaltam, hogy a menü rovat hogyan is induljon el, és lett egy zseniális ötletem. Ha az útjára lép, akkor ígérem, hogy adok szelektív étkezési tanácsokat, azt tudom kapcsolni a heti/napi menühöz is.
Más. A facebookon Te vagy Fruskával? Nagyon tetszik az a kép. (Ha nem akkor istetszik:-))
Egyébként nem töltök olyan sok időt a konyhában, nem azért kezdtem gasztroblogba, mert a rántás és a hagymaszag nélkül nem tudok élni, hanem mert híresen jól szervezem a háztartási teendőimet.
Nem töltök sokkal több időt el ezzel, mintha kinézném az online étlapról, megrendelném, megmelegíteném, majd kiheverném a rettenetes ízeket:-)))
Ezért jött az ötlet, hogy az eddigi üzleti pályafutásom után, a házikonyhai gasztronómiával foglalkozzam, mert lehet, hogy kicsit ügyesebb szakácsnő is vagyok az átlagnál, de inkább jobb szervező, és kitűnő ötletgazda:-))
Hát, ha valaki ezt a szendót leküldte, az elmondhatta utána: Ez jó mulatság, férfimunka volt! :)
VálaszTörléstrendo: az evésben, és a főzésben, nem ismerek tréfát:-))))
VálaszTörlés