Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 26., csütörtök

Hétköznapi „grillvacsora”: egyszerű, falatnyi, zöldséges csirkenyársak








Hirtelen kellett valami finomat összeütnöm vacsorára. Volt friss csirkemellem, és gombám, úgyhogy gyorsan jött az ötlet, hogy ebből bizony zöldséges csirkenyárs lesz.

Télen sem mondunk le a grillvacsorákról, nem ez az első nyársonsült, amit sütőben készítettem  el.
Teljesen egyszerűre vettem a figurát, csupa klasszikus alapanyagot kotortam elő a hűtőből és a zöldségtárolóból. 
Időközben jött egy ötlet, hogy ez esetben nem hosszú nyársakat, hanem apró, szinte falatnyi nyársakat készítek. Ezzel duplán is nyerek, hiszen gyorsabban és jobban is átsülnek a hozzávalók. Végül pedig rájöttem, hogy talán így még szemrevalóbb is.

A csirkemellet közepesen vastag kockára vágtam és egyszerűen, de ízletesen fűszereztem. A csirkemellhez igazítottam a többi alapanyag méretét is, ugyanis az a lényeg, hogy minden kívül ropogósra süljön, de belül szaftos maradjon, valamint minden egyszerre süljön készre.

A barbecue csirkeszárnyak már a sütőben sültek, úgyhogy két adagra készültem elő. Végül éppen egy tepsi telt meg az apró nyársakkal.


Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:

1 közepes nagyságú, egész csirkemell közepesen vastagra szelve, kockára vágva
16 világos csiperke szára nélkül
1 fej lilahagyma 4 cikkre vágva és rétegeire szedve
4 vékonyra szelt bacon a csirkemellel azonos méretre vágva
1 kis darab kolozsvári szalonna ugyanígy felszelve, darabolva
1 piros húsú kápia paprika 16 darabra vágva
1 közepes szem Agria krumpli nagyon vékonyra karikázva

A csirkemellet sóztam, borsoztam, fűszerpaprikával és fokhagyma granulátummal enyhén megszórtam.
Az előkészített alapanyagokat megfelelő sorrendben felhúztam a rövid nyársakra. A csirkemell, a krumpli és a gomba előtt vagy után mindig felhúztam egy-egy húsos szalonnát a nyársra, hogy ne legyenek szárazak, amikor megsültek.






A kész nyársakat tepsire rendeztem, frissen őrölt sóval és borssal enyhén meghintettem, (olíva)olajjal vékonyan meglocsoltam és betoltam a 220 C fokra előmelegített sütőbe. Kétszer háromszor megforgatva 30-35 perc alatt készre sütöttem. 






Azonnal, forrón tálaltam fel. 
Felséges, illatok terjengtek a konyhában és nagyszerű ízeket élvezhettünk a vacsora folyamán.
Egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és nagyon finomak a télen, sütőben is elkészíthető apró, zöldséges csirkenyársak. 

Szívből ajánlom kipróbálásra! 





1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! És csodás látvány is. Gomba nélkül az enyémek is szívesen befalnák az biztos, én így ahogy van!! Még nem láttam ilyen jópofa nyárspálcikákat, hol lehet ilyet találni?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails