Farsangi - szalagos - fánk
Gyors, sütőporos amerikai fánk - donut
Gyors, habkönnyű desszert: túrófánk
Mandulás képviselőfánkocskák csokoládés créme pátissiére-vel és egész szamócával töltve
Tejcsokoládés profiterol egyszerűen, de különlegesen
A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.
A képviselőfánk volt a kedvenc tésztám, azaz magyarul: süteményem. AZ epres kombináció gondolatától pedig nagyokat nyelek. (Lehet, hogy tévedek, de a szamóca icike-picike és vadon nő a hegyekben. Vagy Stockholmban a külvárosi buszmegállók árnyékában.)
VálaszTörlés:-))
Hobbiszakács: Nálunk a profiterol változat tarol, ezért nem készítek hagyományos töltelékkel képviselőfánkot. Csokis a család! :)
TörlésÉn úgy tudom, hogy az eper, az fán terem. A nagyszüleim még szamócának hívták, a kis bokrokon a földön termő - földiepret - ahogyan szerintem illik, de mára valahogyan simán eper lett belőle. Van erdei - vad - szamóca, az valami isteni finom, apró és édes. A szüleim háza körük - Kőszegen, amikor sétálni megyünk, akkor belakmározunk belőle.
Szóval, én így ismerem a szamóca és az eper történetét ... :)
Szépek és kívánatosak a fánkjaid! És még szívecskére is volt gondod!
VálaszTörlés