Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 16., hétfő

Farsangi menüajánlat: egyszerű, de nagyszerű fánkok

Farsangi - szalagos - fánk







Gyors, sütőporos amerikai fánk - donut







Gyors, habkönnyű desszert: túrófánk








Mandulás képviselőfánkocskák csokoládés créme pátissiére-vel és egész szamócával töltve








Tejcsokoládés profiterol egyszerűen, de különlegesen







A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

3 megjegyzés:

  1. A képviselőfánk volt a kedvenc tésztám, azaz magyarul: süteményem. AZ epres kombináció gondolatától pedig nagyokat nyelek. (Lehet, hogy tévedek, de a szamóca icike-picike és vadon nő a hegyekben. Vagy Stockholmban a külvárosi buszmegállók árnyékában.)
    :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hobbiszakács: Nálunk a profiterol változat tarol, ezért nem készítek hagyományos töltelékkel képviselőfánkot. Csokis a család! :)

      Én úgy tudom, hogy az eper, az fán terem. A nagyszüleim még szamócának hívták, a kis bokrokon a földön termő - földiepret - ahogyan szerintem illik, de mára valahogyan simán eper lett belőle. Van erdei - vad - szamóca, az valami isteni finom, apró és édes. A szüleim háza körük - Kőszegen, amikor sétálni megyünk, akkor belakmározunk belőle.
      Szóval, én így ismerem a szamóca és az eper történetét ... :)

      Törlés
  2. Szépek és kívánatosak a fánkjaid! És még szívecskére is volt gondod!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails