Annyiféle nagyszerű palacsinta töltelék létezik, de a gyerekeknél általában a kakaós vagy a csokoládés palacsinta a legnépszerűbb. Legalábbis én ezt tapasztalom magam körül.
A csokoládés verziók közül, pedig a nutellás, azaz a mogyorós csokoládékrémmel töltött.
Ahogyan meséltem róla, már egy ideje készültem rá, hogy elkészítek egy jóféle házi nutellát, hogy a kisfiam kedvében járjak. Ez mostanában megtörtént, már be is mutattam a házi nutella receptemet:
Csokoládés mogyorókrém egyszerűen – házi nutella by David Lebovitz
Jómagam eltérő arányokkal sütöm a palacsintát, mint „megszokott”, amolyan francia palacsintát sütök, több tojással, kevesebb liszttel és olaj helyett olvasztott vajat használok.
15 palacsintához:
3-4 (tanyasi) tojás
20 dkg liszt
2 dkg (házi) vaníliás cukor
csipet só
2-2,5 dl szódavíz
6 dkg olvasztott vaj
A tojásokat kézi habverővel alaposan elkeverem a cukorral és a sóval, hozzáadom a tejet, ezzel is alaposan elkeverem, majd beleszitálom a lisztet és csomómentesre keverem. Ekkor hígítom a szódavízzel, majd 2 órán át pihentetem.
Sütés előtt adom hozzá a meleg, olvasztott vajat. A serpenyőt csak az első sütéshez kenem ki vékonyan vajjal, ezt követően nem szükséges több zsiradék.
Nagyon vékony, ropogósszélű palacsinták sülnek ebből a tésztából!
Ez esetben házi nutella töltelék került bele.
Általában dupla adag készül a palacsintából különösen, ha sós palacsintát is sütök belőle. Ilyenkor csak akkor adom hozzá a cukrot, amikor a megfelelő mennyiségű sós palacsintát kisütöttem.
Gyakran tervezek pörköltfélét, ha palacsintasütésre adom a fejemet, ugyanis ennek a maradékával sós palacsintákat is töltök meg. Az édes palacsinta pedig a pörkölt, vagy a pörkölt alapú leves utáni desszert.
Egy kis tervezéssel energia befektetést spórolok meg! :)
Nagyon ötletes ez a palacsinta megjelenítés, nem az unalmas, megszokott:)
VálaszTörlés