Eddig fel sem tűnt, hogy ilyen népszerű étel nálunk a rakott krumpli. Onnan tűnt fel, hogy holnap éppen rakott krumplit készítek, és még van egy ősszel készült változat, amit meg sem szerkesztettem, hogy bemutassam.
Szinte sohasem készítem egyformán, ez azt hiszem a receptválogatásból kiderül. Ilyenkor télen van igazán szezonja, úgyhogy csak tessék válogatni!
Retro ételek kicsit másképp: két rakott krumpli, egy eset
Rakott krumpli spanyol módra: baszk rántottával rakott krumpli, juhsajttal, füstös paprikával
Retro ételek kicsit másképp: rakott krumpli felfújt húsos szalonnával karamellizált lilahagymával
Krémes rakott krumpli lágy kecskesajttal, mangalica kolbásszal és szalonna morzsával
Baked potato (héjában sült, töltött krumpli), most „rakott krumpli ízben”
Házi kolbászos rakott krumpli maradék tojásfehérje felhasználásával
A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.
Nálad mindig olyan rakott krumplik vannak,hogy a király udvarába megállnák a helyüket:)
VálaszTörlésKöszönöm, Aleda! Az biztos, hogy nem mindig a nyakatekert, újragondolt ételek az újszerűek és legfinomabbak. Néhány egyszerű fogással, fortéllyal is lehet újítani anélkül, hogy mondjuk csicsókát vagy céklapürét főznénk bele ... :)))
Törlés