Szerintem nem kellenek nagy dolgok ahhoz, valami egyszerűt, mutatósat és egyben finomat elkészítsünk. Ez a melegszendvicskrém éppen ilyen.
A legutóbb sült békebeli kovászos fehérkenyeremhez készültek ezek a melegszendvicskrémek. Az összetevők alapján nagyon adta magát, hogy a húsvéti menüajánlatban feltétlenül szerepeltessem.
Több okból is nagyszerű dolog, ha keverünk két ilyen nagyszerű melegszendvicskrémet: a sajt már benne van, így csak a kenyérre kell kenni és már mehet is a grillbe; reggelire, uzsonnára vacsorára is megfelelő fogás; két napig hűtőben teljes értékben tárolható; kevés mosatlannal jár az étel feltálalása, no és nagyon, de nagyon finom.
Egyébként is rabja vagyok a szendvicseknek, mind a hideg, mind a melegszendvicseknek. Számtalan ínycsiklandó szendvicset bemutattam már, melyek ugyanakkor roppant egyszerűen elkészíthetőek. Korábbi receptjeimet szendvicsre itt gyűjtöm.
Nem volt hosszú életű a két szendvicskrém, de nem is ez volt a cél, hiszen legközelebb újra keverek egyet. Természetesen, ha igazán meg akarjuk adni a módját, akkor házi kenyéren, mondjuk egy békebeli kovászos fehérkenyér karéjon szolgáljuk fel. Mindig is vallottam, nem a nagy dolgok, hanem a jó alapanyagok teszik az ételt felségessé. A legegyszerűbbeket is.
Hozzávalók:
15 dkg puha lángolt vagy füstölt kolbász kisebb darabokra vágva
3 főtt tojás finomra reszelve
1 evőkanál tejföl
½ fej lilahagyma apróra vágva
1 evőkanál snidling
1 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
10 dkg enyhén füstölt sajt finomra reszelve
só, frissen őrölt bors
15 dkg főtt-sült sonka
3 főtt tojás finomra reszelve
1 evőkanál tejföl
½ fej lilahagyma apróra vágva
1 evőkanál snidling
1 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
10 dkg enyhén füstölt sajt finomra reszelve
só, frissen őrölt bors
Keverőtálban alaposan összekevertem az alapanyagokat és hűtőben hagytam összeérni.
A frissen kisült kovászos kenyeret szegtem meg a melegszendvicskrémekhez.
Mindennapi kenyerünk: békebeli kovászos fehér kenyér természetes kovásszal. Természetesen.
Nincs más tennivaló vele csak kenyérre kenni jó vastagon és grillsütőben megsütni.
Tálaláskor apróra vágott házi csemegeuborkát szórtam mellé a tányérra. A házi csemegeuborka anyósomat dicséri. A legjobb, amit valaha ettem. Friss zöldségeket kínáltam még hozzá.
Nagyon finom lehet a szendvicskrémed, de a kenyered tökéletes (mint a többi is)!
VálaszTörlésEzt a szendvicskrémötletet loptam. Szuperul hangzik!
VálaszTörlésPompás melegszendvicsek!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lányok! Tényleg jó ötlet volt ez a "mindent bele", egészen biztosan máskor is így fogom a melegszendvicskrémet készíteni. Finom is, praktikus is, és szerintem a végeredmény is csoda jól néz ki! :)
VálaszTörlésHmmmm a házi csemegeuborka receptjét én nagyon szívesen látnám(remélem nem vagyok egyedül), egy igazi jó finom csemegeuborkát már olyan régen ettem! =)
VálaszTörlésÜdvözlettel
Judit
=)
Természetesen megkérdezem a receptet és bemutatom anyósom díjnyertes csemegeuborkáját!
TörlésIgyekszem ... :)
Ma nem bírtam ki és elkészítettem ezt a szendvicskrémet, bár én felkockázott-kicsit megpirított bacont és kevés felkockázott lángolt kolbászt tettem bele, nagyon jól sikerült és megkaptam az elismerést, a Párom örömmel fogyasztotta el(pedig nem rajong a tojásos dolgokért)!
VálaszTörlésAz elismerést továbbadnám, köszönet az egyszerű-nagyszerű receptért a
Feltalálónak! =)
Üdv
Judit
=)
Részemről az öröm, Judit! Nagyon szívesen, máskor is! ... tudod! :))
Törlés