Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. február 29., szerda

BBQ csirkecombok vajas-chilis kukoricával







Nem csak úgy lehet időt spórolni, ha kész vagy félkész termékeket vásárolunk. Jómagam úgy szoktam időt spórolni, hogy előre dolgozom. Több témában is bemutattam már, hogyan csinálom.

Nem régen bemutattam egy egyszerű, téli paradicsomszószt, amit, ha előre nagyobb mennyiségben megfőzünk, akkor később 10 perc alatt házi paradicsomos tésztát dobhatunk össze belőle, vagy kenhetjük pizzára, adhatjuk lasagnéhoz.

Pestoból is nagy mennyiségeket készítek, később pedig csak előkapom és megy a tésztába, töltött dagadóba, töltött tojásba, pogácsába, pizza csigába, melegszendvicsre, és a többi.

Mostanában már kétszer is készítettem barbecue szószt, ezt nem fagyasztom le, mert akkora mennyiséget készítek, hogy 2-3 hétig tudok belőle ételeket készíteni.
Egyik BBQ szósz jobban sikerült, mint a másik:

Házi készítésű - füstös - barbecue szósz


BBQ szósz II. – egyik jobb, mint a másik



Néhány egyszerű, de nagyszerű fogást már bemutattam BBQ szósszal, csirkeszárnyat, csirkecombot, oldalast, pizzákat, köztük  sajttal töltött szélű pizzákat, most éppen újra csirkecombot sütöttem barbecue szósszal.

Pofonegyszerű a mutatvány, igazi időspóroló szombati ebéd mondjuk. A kisfiam annyira odavan érte, hogy csak ajánlani tudom a lurkók örömére.

Most a kisfiamnak és a kis barátjának készültek a BBQ csirkecombok ebédre, egy kis repeta lehetőséggel. A lányom kirándulni volt, a férjem pedig mást kért ebédre. Úgyhogy nem nagy adagban készítettem.

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb (kisebbek)  kétfelé vágva, a felsőcomb kicsontozva
só, bors,
kevés libazsír (vagy valamilyen olaj)
2-3 evőkanál BBQ szósz

A cseréptálat libazsírral kikentem, a csirke darabokat enyhén sóztam, borsoztam. 180 C fokon forgatás nélkül 30-35 perc alatt elősütöttem. Szilikon ecsettel alaposan átkentem minden oldalán BBQ szósszal és 200 C fokon 20-25 perc alatt pirosra sütöttem a combokat.

Nem kell megijedni a kisült csirkecombok színétől, mindössze a paradicsom, méz és egyéb összetevőktől pirulnak ilyen csodásra a húsfélék BBQ mázban.
Érdemes alaposan rásütni, de 25 percnél semmiképpen nem tovább!







Ahogyan meséltem róla, kukoricás köretek voltak az ebédhez, a vajas-chilis kukorica elkészítését itt írtam le.
A két fiú alaposan kikenekedett az ebéd folyamán (volt étvágyuk, hiszen órákig fociztak a szabadban), nagyon boldog voltam, hogy kedvükre tehettem.

Mind nagyon szeretjük a BBQ ételeket, de a kisfiam a legmesszebbmenőkig rajong érte. Úgyhogy lesz még BBQ nálunk ebben a szezonban! 



2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails