Ez is egy nagyszerű sonkában sült tojás formáció, amolyan svájci
módra. Már két másik, egymáshoz stílusában passzoló variációban bemutattam
korábban:
Ham & Eggs
másképp – kovászos házi ciabattával
Nem ész nélkül, hanem minden formációt egymással harmonizáló
alapanyagokkal készítettem, a „megfelelő” kenyérfélével tálaltam fel. Így még
izgalmasabb! J
A svájci kompozíció mellé egyszerű, de annál nagyszerűbb
dagasztás nélküli, lenmagpelyhes svájci kenyeremet szeleteltem:
Lenmagpelyhes
svájci kenyér
Hozzávalók 1 adaghoz:
4 szelet alpesi típusú levegőn szárított füstölt sonka
2-3 dkg finomra reszelt gruyére sajt
2 nagy tanyasi tojás
2 dkg vaj
Himalája só, frissen őrölt bors
A szuflé formákat vajjal kikentem a maradék vajat
megolvasztottam. 2-2 szelet sonkával kibéleltem a formákat és belehintettem a
sajtot, majd fűszereztem. Végül beleütöttem a tojást és meglocsoltam az
olvasztott vajjal.
190 C fokra előmelegített sütőbe tettem és 20 percig
sütöttem.
Két kanál segítségével kiemeltem a sonkás tükörtojás rózsákat és svájci kenyérrel tálaltam:
A fehérje már megszilárdult, de a sárgája még szépen folyt,
éppen úgy, ahogyan terveztem! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése