Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. március 20., csütörtök

Penne gorgonzola mártással, pancetta chipsszel




Kezdtem már kicsit ráunni a penne arrabiatara, ugyanis mostanában ez volt az első számú tésztaétel kedvenc. Az egyik üzletben ínyencségek hetét tartottak, ahol isteni, krémes gorgonzolához jutottam elég jó áron. Felhívás volt keringőre … J

Nem először készítek gorgonzolás tésztát, van már pár korábbi recept is az oldalon. Viszont nem emlékeztem, hogy a fiúk mennyire szerették. Mi tagadás, nekik készült ez a két adag, és még a tányért is kinyalták! J

Hozzávalók 2 adaghoz:

10 dkg krémes gorgonzola
2 mogyoróhagyma (salotta) finomra vágva
2 kisebb gerezd fokhagyma finomra vágva
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
2 dl habtejszín 30%-os
Himalája só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld durvára vágva

4 szelet pancetta – ropogósra sütve és darabolva a szóráshoz (lehet bacon chips is)

25 dkg penne
3 liter víz
1 evőkanál só


Az olvasztott vajon megdinszteltem a salottát, majd hozzáadtam a fokhagymát. Felöntöttem a fehérborral és hagytam, hogy egészen besűrűsödjön. Ráöntöttem a tejszínt, majd amikor felforrt hozzáadtam a gorgonzolát darabokra törve. Amikor megolvadt a mártásban sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselyemzöldet és egy perc múlva levettem a tűzről. 




Közben kifőztem a pennét, és éppen csak lecsorgatva hozzáadtam a mártáshoz. Tálaláskor megszórtam pancetta chipsszel és petrezselyemrügyekkel.


Óriási sikere volt! J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails