Imádom a töltött tojást. Számtalan izgalmas megoldás
található a blogon, húsvéti ajánlatként csokorba is szándékozom szedni, más húsvéti
ételekkel egyetemben.
Üde színfoltja lesz a válogatásnak ez a rém egyszerű, de annál
finomabb töltött tojás, amihez ropogós kovászos gyökérkenyeremből szeltem és
csemegéztem:
Hozzávalók 12 darab töltött tojáshoz:
6 keményre főzött tojás
2 evőkanál házi majonéz
½ evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál finomra vágott medvehagyma
1 evőkanál édes hagyma finomra vágva
Himalája só, frissen őrölt bors
A tojásokat keresztben kettévágtam a sárgáját kivettem és keverőtálban
minden többi hozzávalóval összekevertem és botmixerrel turmixoltam. Visszatöltöttem
a tojás fehérjébe és hűtőbe tettem fogyasztásig.
Amikor diétázom, akkor állandóan van a hűtőben töltött tojás.
Persze ilyenkor a kenyér kíséret elmarad, és amikor megéhezem, bekapok belőle
egyet-egyet. J
Várakozik a hűtőmben egy csokor medvehagyma, azt hiszem megcsinálom egy részéből ezt a gyönyörű töltött tojást :) A fotó ismét fantasztikus ! És a receptötlet is !
VálaszTörlésKöszi Livi! Ízleni fog! :)
Törlés