Én köretként tálaltam fel, de meleg előételként vagy önálló
vacsoraként is bőven megállja a helyét.
Elöntötte a piacot a friss zsenge medvehagyma, jelzem az
Inetrsparban már olcsóbban hozzá lehet jutni. Egy kicsit kapzsiságnak tartom,
hogy a természet ajándékát a piacon aranyárban kínálják. Egy 20 leveles csomót
200 Ft-ért, a multi 10 dkg-ot, nagyjából négy, ötszörösét 350 Ft-ért adja, és
gondolom még így is megéri nekik.
Sajnos én a piacon bevásároltam jó pár csomót méregdrágán,
de legközelebb már a multinál veszem meg, mert bár kis mennyiség is elég
belőle, számtalanféle ételhez felhasználható és annyira egészséges!
Egy csomag medvehagymát áldoztam be a töltött-ropogós „krumpli
héjakhoz”.
Minden fázist sütőben készítettem, mert a tűzhelyem teljes
kapacitását lekötötte a vasárnapi ebéd készítése.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
3 nagy sütnivaló krumpli - továbbra is maradok az agriánál
6 csík bacon
6 dkg vegyes érlelt sajt – gruyére és provolone picante
6 dkg vaj
2,5 dl fokhagymás joghurtszósz (2 dl görög joghurt, 1 nagy
gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, Himalája só)
1 csokor medvehagyma
A krumplit lesikáltam, alufóliába csomagoltam és 1 órán át
sütöttem 200 C fokra előmelegített sütőben. Kicsomagoltam, kicsit hűlni hagytam
és keresztben kettévágtam és evőkanállal kivájtam úgy, hogy kb. 3-5 mm vastag
krumpli maradjon a héján.
Pizza formát kikentem olajjal majd elhelyeztem benne a bacon
csíkokat és betoltam a még forró sütőbe. Pár perc alatt tökéletesen ropogósra sült.
A bacont félretettem hűlni, a zsírját pedig felhasználtam a későbbiekben.
A sütőt 230 C fokra állítottam, egy tepsit kikentem a bacon
zsírral valamint meglocsoltam vele a krumpli hajókat kívül-belül. A tepsire
rendeztem őket és betoltam 10 percre a forró sütőbe. Ekkor megfordítottam és
még 6-8 percig sütöttem, amíg a krumpli hajó ropogósra nem sült.
Közben a kivájt krumpli belet összetörtem villával, még
forrón elkevertem a vajjal és 1 dl fokhagymás joghurtszósszal. Felcsíkoztam, a
medvehagymát és belekevertem a masszába. Sóztam, borsoztam.
Kivettem a sütőből a ropogós krumpli hajókat és visszatöltöttem
bele a medvehagymás masszát. A ropogós bacont nagyobb morzsákra törtem és a
felével megszórtam a töltött krumpli hajókat. Erre finomra reszelt sajtot
szórtam, majd megint megszórtam bacon chipsszel.
Azonnal tálaltam a maradék fokhagymás joghurtszósszal.
Felséges fogás krumpliból és
szerintem nagyon egyszerű elkészíteni. Nagy sikere volt. J
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNem is értem miért az a blogod cím,hogy :Nem vagyok mesterszakács.............lehet ezt a tudást még magasabb szintre emelni?? Puszillak és örömömre szolgál,hogy van egy ilyen klassz hely,ahol csemegézhetek! <3
VálaszTörlésDrága Edit! Nagyon szépen köszönöm! Örömömre szolgál, ha mások kedvére is tehetek, én rettenetesen élvezem csinálni! :)
TörlésÉn is puszillak, sokszor! Isten hozott nálam! :)
Azt szeretném megtudakolni, hogy vidéken hol tudok gruyére sajtot venni, már nagyon régóta keresem.
VálaszTörlésNagyon remek a blogod, naponta többször is benézek! köszönöm! Panni
Szia Panni!
TörlésA Metroban kapsz, 20 dkg-os kiszerelésben. A nemzetközi sajtok között keresd.
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim! :)
Üdv,
Alexa