Ez is egy igazán klasszikus komfortétel egy kis gyömbérrel
és chilivel „megbolondítva”. Hétköznapra kiváló, színes és ízletes fogás. Bár a
nagy kedvencek a fajita és cajun fűszerezés többnyire kiszorítják a curryt
leggyakrabban, én most mégis terítékre tűztem! J
Hozzávalók 3 adaghoz:
40 dkg csirkemell filé
1-2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
½ édes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chili
1 teáskanál frissen őrölt szárított gyömbér
1 teáskanál curry por
2 dl habtejszín
Himalája só
A kókuszzsíron megdinszteltem a finomra vágott hagymát, majd
hozzáadtam a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott chilit. Kicsit pirítottam,
majd befedtem a csirkemell csíkokkal és keverés nélkül hagytam pirulni addig,
míg félig ki nem fehéredett a hús. Csak ekkor kevertem meg. Hozzáadtam a gyömbért
és a curry port, sóztam és felöntöttem a tejszínnel. Csak éppen hagytam
felforrni és már zártam is el.
Basmati rizzsel tálaltam. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése