Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. március 14., péntek

Chilis-currys csirkemell basmati rizzsel




Ez is egy igazán klasszikus komfortétel egy kis gyömbérrel és chilivel „megbolondítva”. Hétköznapra kiváló, színes és ízletes fogás. Bár a nagy kedvencek a fajita és cajun fűszerezés többnyire kiszorítják a curryt leggyakrabban, én most mégis terítékre tűztem! J

Hozzávalók 3 adaghoz:

40 dkg csirkemell filé
1-2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
½ édes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chili
1 teáskanál frissen őrölt szárított gyömbér
1 teáskanál curry por
2 dl habtejszín
Himalája só


A kókuszzsíron megdinszteltem a finomra vágott hagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott chilit. Kicsit pirítottam, majd befedtem a csirkemell csíkokkal és keverés nélkül hagytam pirulni addig, míg félig ki nem fehéredett a hús. Csak ekkor kevertem meg. Hozzáadtam a gyömbért és a curry port, sóztam és felöntöttem a tejszínnel. Csak éppen hagytam felforrni és már zártam is el. 






Basmati rizzsel tálaltam. J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails