Megmondtam, nálunk kéthetente tarja pecsenye kerül az asztalra.
Ez az a sertéshúsféle a bordán kívül, amit miden családtag szeret. Mikor hogy
fűszerezem, éppen amilyen kedvem van, egy biztos, a dijoni mustárt nem spórolom
ki belőle.
Nagy kedvencem a szalonnás babrőzse, számomra magában is felér
egy főfogással. Most kicsit előbb jött haza a Nagylány az egyetemről, így
megadtam a módját és cheddaros krumplipürével egészítettem ki a családi
tarjalakomát.
Hozzávalók 4 főre
A páchoz:
2 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál chili
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál fokhagyma chips
1 teáskanál morzsolt korianderlevél
1 kg csont nélküli sertéstarja 8 szeletre vágva
Himalája só, frissen őrölt bors
20 dkg ceruzabab
8 szelet bacon
4 adag francia krumplipüré
10 dkg durvára reszelt cheddar sajt
A pácot összekevertem, szilikon ecsettel átkentem vele a
tarjaszeleteket és betettem egy órára a hűtőbe. Sütés előtt megszórtam frissen
őrölt Himalája sóval és színes borssal, tepsire rendeztem és betoltam a 220 C
fokra előmelegített sütőbe. 20 perc múlva megforgattam a húsokat és még 10-15
percig sütöttem.
Közben gőz fölött megpároltam a zöldbabot. 12 darabot
összefogtam és baconbe tekertem. Olajozott tepsire fektettem őket.
A tepsit a tarjával kivettem a sütőből, fóliával befedtem és
betoltam a babrőzséket a sütőbe és 200 C fokon úgy 15 percig sütöttem. Elzártam
a hőt és 5 percre visszatoltam a tarjás tepsit a sütőbe, hogy visszamelegedjen.
Közben francia krumplipürét készítettem, melyhez végül
hozzáadtam a cheddar sajtot és addig kevertem, amíg felolvadt.
Mindent frissen, forrón, azonnal tálaltam. A Kisfiamnak még
egy kis friss saláta is készült, a férjemnek még szervíroztam egy kis csemegeuborkát
is a pecsenye mellé.
Az ebéd fénypontja mégis az volt, hogy együtt ebédeltünk,
nem csak hétvégén, hanem hétköznap. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése