Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. március 3., hétfő

A kovász élete – 2. nap




Kedves Csapattársak!

Először is köszönöm az elkötelezett, lelkes csatlakozást a kezdeményezéshez! Tényleg azt érzem már most, hogy az elszántságotok, érdeklődésetek fél siker! Ezt a kovásszal is közöltem, remélem, összekapja magát és ő is jól dolgozik majd. J

Nálam egyelőre, várakozáson felül teljesít. Már másnaposan szépen elindult, úgyhogy oldalról is lefényképeztem. Bízom benne, hogy mindenkinél legalább ilyen jól viselkedik:


Etetés után 1 órával ... :)



Még 1-2 napig nem lesz a kovásszal sok dolgunk. Óvjuk, kisugárzásunkkal ösztökéljük, hogy egyik napról a másikra életre keljen és ereje teljébe kerüljön.

Második napi teendőnk:

2. nap. A keverék kicsit vizenyősödik, kevés opálos levet izzad másnapra. Már el kezdhet bugyborékolni, ahogyan már a fenti képeken is látszik.
Ezen a napon először etetjük meg a kovászt, úgy, hogy a kezdeti keveréket 3 ½ evőkanál (40 g) vízzel, villával elkeverjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál (35 g) lisztet és alaposan elkeverjük. Az üveget visszazárjuk, és ismét „hátradőlünk” másnapig.

Ne aggódjatok, ha még nem bugyborékol, nálam sem indult meg minden kovász ilyen gyorsan. Szerintem érzi, hogy nagyon bíztam benne, hogy szépen elindul. Ha csak egy-két nap múlva mocorog, az is éppen olyan jó kovászhoz fog vezetni! 

Folytatás következik! J



5 megjegyzés:

  1. Egy nap késéssel foglak követni titeket, mert csak most láttam a kezdeményezést :) Köszönet a sok receptért, segítségért, csupa sikerélmény volt eddig minden, amihez nálad néztem receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit, én köszönöm! Kezdj bele, nem tudsz lemaradni! :)

      Törlés
  2. Azt szeretném megkérdezni hogy etetésekor és induláskor is a 4 evőkanál liszt 35g-jával egyenlő 150 gramm liszttel?Tehát 150 g liszttel kezdjük első nap, majd 2. nap is ugyanannyit teszünk hozzá, már 30 dkg liszt van benne, hú milyen mennyiség lesz itt 2 hét múlva :-) Zsuzsa

    VálaszTörlés
  3. Hali,
    Szerintem a 4ek liszt=35g.
    Összesen. Nem per ek. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Sziasztok! De jóóóóóóóóóó, hogy már ilyen is van....csak most fedeztem fel ezt az oldalt! Nagyon tetszik!:) Gratula hozzá! Teljesen felvillanyozódtam:) holnap nekiállok kovászt készíteni...:)))) Azt szeretném megkérdezni, hogy kemencében sütöd -e a gyönyörű kovászos kenyereidet, van van rá esély, hogy sima villanysütőben is ilyen szépek legyenek??? Köszönöm! Üdv:Évi

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails