Olyan nagy sikere volt nálam a rendhagyó Ham & Eggs-nek,
hogy több, egyéni változatban is elkészítettem a következő napokban:
Ez az egyik. Nem igényel annyira sok pepecselést, mint amennyire
attraktív, úgyhogy megéri a kis plusz befektetést.
A Ham & Eggs-t a frissen sült kovászos ciabattához
passzintottam, ezt a sonkában sült rántottát pedig a 3 kovászos, rozsos félbarna
kenyeremhez:
Rozsos félbarna
kenyér háromféle kovásszal, cserépben – a kovász gyümölcse
No és a medvehagyma szezonhoz igazítottam, hiszen, most
mindenbe medvehagymát teszek! J
Hozzávalók 1 adaghoz:
2 egész tanyasi tojás és egy fehérje
2 nagy szelet „igazi” főtt sonka zsírréteggel a szélén
1 fej salotta (mogyoróhagyma)
kis darab piros kápia paprika finomra vágva
6 levél medvehagyma finomra vágva
2-3 dkg vaj
1-2 dkg gruyére sajt
Himalája só, frissen őrölt bors
A szuflé tálkákat kivajaztam és kibéleltem a sonkával. A
tojásokat és a fehérjét felvertem és fűszereztem. Beleöntöttem a kibélelt
formákba. Vajon megdinszteltem a salottát, a paprikát és a medvehagymát, majd a
tojásra kanalaztam. Megszórtam sajttal és betoltam a 190 C fokra előmelegített
sütőbe. 15 percig sültek, míg "fel nem jött" a tojás.
Nem érdemes magasabb hőn sütni, mert minden tojásételnél az a lényeg, hogy átsüljön, de ne keményedjen meg, mert úgy élvezhetetlen.
Felsége,s rozsos, kovászos kenyerem méltó társra lelt benne.
Színes, ízletes, mutatós reggeli/vacsorafogást kreáltam. Tudjátok,
a fantáziámnak, csak a fantáziám szabhat határt … J
Ez is fantasztikus lett !!
VálaszTörlésKöszi Livi! Próbáld ki ezt is, mert nem fogsz csalódni benne! :)
TörlésFantasztikus ízléses, kreatív és csurog a nyálam...
VálaszTörlésKöszönöm! Mindig a gyomrom hajt bele ezekbe a finomságokba ... :D
TörlésAhogy néztem a képeket a tavasz jutott róla eszembe! Nagyon szépek és biztos finomak is voltak! :-)
VálaszTörlésIgen, igazi tavaszi reggeli, szikrázó napsütésben! :)
Törlés