Nem először készítem a belga gazda kedvencét karajjal. Annyira
zseniális ez a formáció - ami egyébként nem saját ötletem, hanem Boros László
mesterszakácstól adaptáltam - hogy szinte felhívás keringőre, hogy többféleképpen
is elkészítsem.
Legutóbb jércesteak alapon készítettem:
Kicsit kibővítettem a hozzávalókat, mert kétféle hagymával
és kétféle paprikával készítettem, a karajt pedig steak fűszerkeverékkel
fűszereztem.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
60 dkg sertéskaraj ujjnyi vastagra szeletelve
1 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
1 zöldpaprika
1 piros kápia paprika
1 paradicsom
1 póréhagyma fehér része
1 kis fej lilahagyma
6-8 szelet bacon
30 dkg vegyes sajt – most francia ementáli és füstölt edami
1 doboz barackbefőtt – barack szezonban 3-4 friss barack
Megszórtam steak fűszerkeverékkel – fokhagyma chips, fokhagymapor,
fűszerpaprika, chili, morzsolt koriander és petrezselyem –a karajszeleteket és
lefedve hagytam pihenni, amíg felszeleteltem a zöldségeket és lereszeltem a
sajtokat. A barackot lecsöpögtettem.
Vaj-olívaolaj keverékén hirtelen kisütöttem a karajszeleteket,
a cserépbe fektettem és meglocsoltam a visszamard zsírjával. Hagyma, paprika,
paradicsom, bacon, sajt sorrendben megraktam őket. Közé dugdostam a felezett
barackokat és betoltam a 200 C fokra előmelegített sütőbe grill-forró levegő
programra. Nem kell közel tenni a fűtőszálakhoz, mert idő kell, hogy a sajt
alatt a zöldségek és a bacon megfelelően átsüljön. 25-30 perc alatt készre
sütöttem.
Közben elkészítettem a francia krumplipürét, ehhez az
összeállításoz kifejezetten ez passzol. A cserépben tálaltam fel vasárnap
ebédre. Ínycsiklandó volt! J
Én is készítettem már ilyet, de paprikát nem tettem bele. Finom volt nagyon. Szeretjük a hús-gyümölcs párosítást. :-) A fotók is nagyon szépek, mint mindig.
VálaszTörlésHihetetlenül finom, az biztos! :) Apró változtatásokkal sem lehet elrontani ... :D
Törlés