Télen, nyáron nagyon szeretem a nyársonsülteket. Télen a
sütőben, nyáron, grillen készítem. Mostanában inkább egzotikus nyársak kerültek
terítékre:
Karibi csirke
kebab szalonnás krumpli nyárssal
Most egy igazán magyaros rablóhúst raktam össze. Egyszerű húsfélét választottam, sertéslapockát
és bepácoltam, hogy ízletes és porhanyós legyen, mire a nyársra kerül.
Magyaros pác:
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 evőkanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 ½ teáskanál finom
tengeri só
4-6 evőkanál olaj
½ citrom leve
Ez a pác körülbelül 1 kg kockára vágott sertéslapockához
elegendő. Elegendő 30 percig pácolni benne a húst, különben a citrom „megfőzi”.
Citrom hozzáadásával gyors pácot tudunk készíteni.
Ezután megfelelő méretre vágtam a többi hozzávalót:
Zöld kaliforniai paprikát (még nincs zöld kápia a piacon)
lesikált, héjas agria krumplit, édes hagymát, bacont, csípős paprikás kolbászt.
A pácolt lapocka kockákat, egy-egy koktélparadicsomot és a
többi darabolt hozzávalót nyársra húztam és a visszamaradt páccal meglocsoltam.
Forró grill rácson vagy rostélyon a szabadban, 200-220 C
fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nálam fokhagymás joghurtszósz illik hozzá: 2 dl görög
joghurt, 1 nagy zúzott fokhagyma, 1 evőkanál olaj, Himalája só. Egy kicsit
érdemes a hűtőben pihentetni tálalás előtt.
Amilyen egyszerű, olyan finom ez a magyaros rablóhús. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése