Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. március 5., szerda

Petit déjeuner – klasszikus francia reggeli


Párizs az édesszájúak Mekkája. Klasszikusan valamilyen viennoiserie-t kapnak be egy csésze hosszú kávéval. Ezek a „bécsi stílusú” sütemények croissant, dán vajas, vagy leveles (feuilletée) tésztából készülnek. (A teljesség igénye nélküli felsorolásomban. J

Jómagam bemutattam pár ilyen klasszikus megoldást mostanában, úgyhogy itt volt az idő, egy klasszikus párizsi reggelire:

Marcipánkrémes-csokoládés „bécsi” sütemények – viennoiseries


Marcipánkrémes-aszalt vörös áfonyás bécsi sütemények – viennoiserieAz alaptészta recepteket az elnevezések alá „rejtettem” link formájában. J

Nem volt más dolgom, mint kikapkodni néhány süteményt a kosárból, lefőzni egy csésze 100% arabica hosszú kávét és feltálalni a klasszikus francia reggelit.


Szép reggelt, jó reggelit kívánok mindenkinek! J3 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Köszönöm! Vagy viszont ... fogalmam sincsen mit írtál! :P

   Törlés
 2. "A 'miam' szó használatával valami, általában konyhai készítmény iránti megbecsülést fejeznek ki. Maga a szó a gyermeknyelvből ered, de felnőttek is élnek vele hogy kifejezzék jóleső érzésüket."

  (Miam est un terme utilisé pour désigner l'appréciation d'une chose, généralement une préparation culinaire. C'est un mot qui provient du langage enfantin, mais dont les adultes se servent également pour faire part de leur appétit.)

  :-)))

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails